Ambassadeurs Zeeland Beach Classics

RICHARD SCHUIL 

Richard Schuil behoort tot de ‘gouden generatie’ die in 1996 Olympisch kampioen werd in Atlanta als volleyballer en later actief werd als beachvolleyballer. Hij deed vijfmaal mee aan de Olympische Spelen. Driemaal deed hij mee als volleyballer en tweemaal als beachvolleyballer. Na de Olympische Spelen in Athene stapte Schuil over naar het beachvolleybal. Samen met beachvolleyballer Reinder Nummerdor behaalde hij op de Olympische Spelen van Peking in 2008 een vijfde plaats. In 2014 won hij samen met Nummerdor de finale van de Nederlandse kampioenschappen indoor.

Richard Schuil

DIRK BOEHLE

Met zijn 185cm is hij een van de kleinere verdedigers binnen het internationale speelveld. Maar hij staat als geboren en getogen Zeeuw meer dan zijn mannetje. In de schaarse momenten dat hij nog in Zeeland is, is hij regelmatig terug te vinden op de mooiste Zeeuwse stranden om clinics te verzorgen voor het onderwijs en het bedrijfsleven.


RONALD VAN SLOOTEN EN PIETER BOOT

Als Zeeuws topkoppel hebben beide heren al meerdere Provinciale titels gewonnen. Daarnaast zijn ze twee jaar achter elkaar Nederlands Kampioen geworden. Ze zijn door de KNLTB uitgezonden als vertegenwoordigers binnen Europa, waaronder het EK.