Beachtennis

Beachtennis is een sterk groeiende en opkomende sport in Nederland. De sport kent zijn ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje reeds werd gespeeld in de jaren ’70. Later waaide de sport over naar het ‘warme’ Europese vasteland waar het uitgroeide tot een echte successport in Spanje en Italië. Vandaag de dag wordt de sport ook gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België, maar ook in Nederland!

Beachtennis en KNLTB
De KNLTB streeft ernaar beachtennis in Nederland een boost te geven en neemt om die reden beachtennis structureel op in het activiteitenpakket. Komende jaren wordt beachtennis doorontwikkeld. Doel is meer mensen kennis te laten maken met deze uitdagende tennisvariant. Beachtennis kan bijdragen aan het vervullen van de behoefte van tennissers om net even iets anders/meer te willen dan alleen het ‘klassieke’ tennis.


Beachtennis tijdens de Zeeland Beach Classics: ITF toernooien
Op vrijdag 11 mei zullen er minimaal 14 teams meedoen aan het $0 toernooi op basis van ranking, waarbij er twee wildcards beschikbaar zijn. Mogelijk wordt  het aantal teams groter, door het gegeven dat er ook zaterdag en zondag wedstrijden zijn; het ITF $2,500 toernooi op zaterdag 12 en zondag 13 mei.

Er worden op deze dagen geen kwalificaties gespeeld,. Dit betekent dat de 28 hoogst geklasseerde teams meespelen, aangevuld met 4 teams die via een wildcard mee kunnen doen.

 

Entry Forms

 

Spelregels